NOTICIES

Dia Mundial del Turisme 2021: Drets humans i inclusió

En motiu del Dia Mundial del Turisme, Jordi Tolrà director de projectes a Ethnic, ha participat en la Jornada organitzada l’1 d’octubre de 2021 per l’Escola de Turisme CETT, adscrita a la UB.

La jornada, dirigida pel Dr. Òscar Casanovas, responsable del Grau en Turisme del CETT, i amb el suport de la prof. Núria Guitart, ha girat entorn de la problemàtica associada a la inclusió en el marc del sector del turisme.

Hi han intervingut el Dr. Jordi Arcos, del grup d’investigació turisme i territori del CETT, la Dra. Núria Abellán, responsable del Màster Turisme i LGBT i, Julià Montero co-fundador de l’Associació Zerolímits, que treballa en la inclusió de les persones amb necessitats especials en raó d’una discapacitat i dos estudiants de turisme que han realitzat les seves pràctiques a Ethnic, Alex Estrada i Lua Berna.
En la seva intervenció inaugural, la Dra. Maria Abellanet, CEO de l’Escola de Turisme CETT ha destacat la importància que el sector turístic avanci cap al compliment dels ODS de l’Agenda 2030 i els del Turisme Responsable i Sostenible (TRS)

Per la seva part, Jordi Tolrà ha presentat les línies d’acció d’Ethnic en favor de la transformació del turisme coma eina de desenvolupament sostenible i ha detallat els primers resultats del projecte “No Woman left Behind” que s’està realitzant a Gàmbia amb 30 dones titulars de drets com a participants.

Núria Abellán ha assenyalat la importància de definir amb claredat de què parlem quan parlem de turisme inclusiu i ha assenyalat els perills que es confongui un objectiu social amb l’oportunitat de crear un nínxol de mercat.

Jordi Arcas ha destacat la importància d’integrar participativament el conjunt d’actors socials relacionals amb el turisme en la seva planificació quotidiana.

La Jornada ha comptat amb més de 50 participants on-line.