NOTICIES

Diada de Portes Obertes “No Woman Left Behind”

L’Institut of Travel and Tourism of Gàmbia (ITTOG) soci local amb Aethnic del projecte de cooperació al desenvolupament No Woman Left Behind que es du a terme a Gàmbia durant l’any 2021, va celebrar una Jornada de Portes Obertes el dissabte 31 de juliol de 2021 a les instal·lacions de l’institut a Kololi.

L’objectiu la diada era, entre altres coses, parlar de l’estat dels projectes / cursos actuals, sobretot el projecte “No Woman Left Behind.

Aquest projecte està co-finançat per l’Agència Catalana de Cooperació i Desenvolupament (ACCD) de la Generalitat de Catalunya.

El projecte està formant trenta (30) dones vulnerables en cuina, pastisseria, processament d’aliments, sostenibilitat i drets humans amb l’objectiu de facilitar la seva inserció social i el seu apoderament com a dones i com a professionals en el sector del TRS (Turisme responsable i sostenible) al país.

Durant l’acte, Tejan Nyang director de l’Escola de l’ITTOG) va donar la benvinguda als convidats, especialment als pares i tutors, i els va agrair la seva confiança en ITTOG com l’elecció de l’escola de les seves filles o pupil·les.

Va expressar el seu agraïment als diversos socis de l’institut, especialment durant aquests moments difícils financers provocats pel Covid-. Nyang també va presentar el pla de l’ITTOG per continuar apoderant dones i joves a través de diversos projectes i féu apel·lacions al suport continuat dels socis en aquest esforç.

També va intervenir en l’acte, Fatoumatta Jabang, estudiant en el projecte “No Woman Left Behind”, que va agrair a ITTOG i als socis de Catalunya, la priorització de l’apoderament de les dones. A més, va explicar com aquest curs les ha rescatat d’una espiral que les havia dut a no disposar de cap oportunitat per auto apoderar-se.

La diada va comptar amb una mostra diferents aperitius, begudes i un assortiment de melmelades de fruites elaborades íntegrament per les estudiants del projecte “No Woman Left Behind”. Una dels estudiants, Fatou Hydara, va acollir les persones convidades i va presentar els productes produïts per les estudiants.

La Ministra de Gènere, Infància i Benestar Social de Gàmbia, Fatou Kinteh, va expressar la seva satisfacció pel projecte i va assegurar a ITTOG el suport del seu ministeri a aquest projecte.

Fatou Mbenga-Jallow, coordinadora del Projecte d’apoderament juvenil finançat per la Unió Europea, va dir que la seva organització agraeix a ITTOG que ajudin a implementar molts dels seus projectes des dels seus inicis. A més, va explicar com la junta de l’ITTOG ha donat molt suport al grup bàsic turístic del Youth Empowerment Project i ha donat garanties del seu continu suport.

L’acte va comptar amb la presència d’alumnes dels diferents cursos i projectes actualment dirigits per ITTOG, amb mares i pares, tutores i autoritats entre elles amb Fatou Kinteh – Ministra de Gènere, Infància i Benestar Social; Fatou Mbenga-Jallow – Coordinadora adjunta de projectes del Youth Empowerment Project (un projecte del Centre de Comerç Internacional finançat per la UE i Naffie Barry, presidenta de la Federació de Dones de Gàmbia