NOTICIES

En marxa a Gàmbia el projecte “No Woman left behind”

Des del mes de gener de 2021, Aethnic i l’Institut of Travel and Tourism of Gambia (ITTOG) desenvolupem el projecte No woman left behind. L’objectiu és capacitar com a professionals del turisme responsable i sostenible i l’apoderament en drets humans de fins a 30 dones en situació de vulnerabilitat a Gàmbia.

Es tracta, en definitiva, d’afavorir la seva inclusió sociolaboral en el sector del turisme responsable i sostenible (TRS).

Aethnic treballa a Gàmbia des de fa més de deu anys i l’ITTOG n’és un dels partners més estrets. El projecte compta amb la col.laboració de la Women’s Platform de Gàmbia, organització líder en la defensa dels drets de les dones i la igualtat de gènere, i el finançament de l’Agència Catalana de Cooperació de la Generalitat (ACCD).

Objectius

 • Formar i capacitar dones en situació de vulnerabilitat com a professionals del TRS

 • Promoure l’emprenedoria i inserció laboral en empreses del sector del turisme responsable

 • Impulsar el turisme responsable i sostenible com a alternativa al turisme massificat

 • Apoderar les dones, a través de l’ocupació, canviant el seu estil de vida i fomentant respecte i confiança en elles mateixes.

 • Formar en lideratge perquè puguin assumir la responsabilitat de fer de les seves comunitats millors llocs on viure.

Activitats

 • Elaboració d’un curs de formació i capacitació adreçat a dones residents a Gàmbia en situació d’especial vulnerabilitat per facilitar la seva inclusió social i laboral, i el seu apoderament en drets de les dones i drets civils en general.

 • Impartir una primera edició del Curs per almenys 30 dones com a professionals del TRS a Gàmbia.

 • Incrementar l’ocupabilitat i inserció sòcio-econòmica de les participants en el Curs.

 • Visibilitzar dels efectes nocius del turisme tradicional en el medi ambient i el model socioeconòmic actual

 • Transformació progressiva del model turístic envers la sostenibilitat i responsabilitat.

 • Organització d’activitats d’educació per al desenvolupament a Catalunya per sensibilitzar sobre la situació del turisme a Àfrica, disseminar els resultats del projecte i promoure el canvi en la cultura empresarial turística envers la sostenibilitat i responsabilitat, d’acord amb els ODS de l’Agenda 2030 de Nacions Unides i la Declaració Universal de Drets Humans.

El Projecte cerca la promoció i desenvolupament de l’incipient Turisme Responsable i Sostenible com a model alternatiu al turisme extractivista i massificat a Àfrica. Millorarà les capacitats socio-culturals de les dones i ajudarà a crear una societat més igualitària. El cessament de l’activitat turística a conseqüència de la pandèmia Covid19 és una oportunitat per repensar el model turístic actual a Àfrica en clau de sostenibilitat i responsabilitat social i ambiental i implicar-hi el conjunt d’actors socials per aconseguir-ho.

Aquest projecte té el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) de la Generalitat de Catalunya.