NOTICIES

Nova cuina per al projecte No Woman Left Behind a Gàmbia

Frigorífics, congeladors, planxes, cuines, forns, taules de cuina… un equipament complet que l’ITTOG ha adquirit amb el co-finançament del projecte que Aethnic gestiona amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació de la Generalitat.

La nova cuina consta de 15 diferents elements. Serveix per impartir les sessions formatives relacionades amb la manipulació i d’aliments i la producció d’especialitats gastronòmiques típics de Gàmbia.

D’aquesta manera, les alumnes podran crear i comercialitzar els seus propis productes gastronòmics artesans una vegada acabat el curs.

El curs, que va començar el mes d’abril de 2021, avança a bon ritme. Hi participen 30 estudiants, totes elles dones que han estat seleccionades amb el suport de la Gender platform de Gàmbia entre zones i col.lectius especialment vulnerables del país.

Consta de mòduls relacionats amb els principis del turisme responsable i sostenible, la gestió turística, la creació i manipulació d’aliments tradicionals i la seva comercialització, i un mòdul específic, que impartrirà la Gender Platform, sobre drets humans i de gènere, que ha de servir a les participants per poder encarar el seu futur professional sense por de fer-ho pel fet de ser dones i provenir d’una situació especial vulnerabilitat.