PROJECTES

Ecosistema TurismESS; una proposta de transformació per a la ciutat de Barcelona

Acció Local

TurismESS, una proposta de tranformació per a la ciutat de Barcelona és un projecte impulsat per Aethnic, Alba Sud, Calidoscoop i Mescladís que té per objectiu promoure un model turístic transformador basat en els principis de l’ESS i conscient amb les desigualtats socials i els límits ecològics del planeta.

Antecedents

Donat el pes que té el turisme en l’economia de la ciutat, considerem que és clau enfortir l’àmbit de l’ESS per transformar l’activitat turística cap a una pràctica social que satisfaci les necessitats i els drets de la població local.

En aquest sentit, el present projecte neix amb el propòsit d’enfortir l’ecosistema TurismESS per tal d’avançar cap a un model turístic de proximitat alineat amb els reptes de la transició ecològica i de la justícia social.

Objectius

El projecte TurismESS de Barcelona té com a objectius específics: 

  1. Diagnosi. Identificar les necessitats i els reptes de l’àmbit de l’ESS per accedir i mantenir-se com a agents de canvi dins del sector turístic de la ciutat.
  2. Intercooperació. Dinamitzar i formalitzar espais d’intercooperació per a l’articulació de l’ecosistema de TurismESS.
  3. Enfortiment. Enfortir el teixit d’iniciatives de l’ecosistema TurismESS per millorar la
    seva viabilitat i consolidació comercial.
  4. Visibilització. Visibilitzar l’ecosistema de TurismESS com a xarxa agrupadora sectorial
    referent.

Activitats Realitzades

En el marc del projecte TurismESS es realitzaran diverses accions d’enfortiment i intercooperació per cocrear un ecosistema turístic més responsable i resilient. Es preveu desenvolupar diverses sessions de treball, una hackató, una jornada de debat i reflexió, i oferir nombroses sessions d’assessorament per a organitzacions de l’ESS barcelonina. 

Accedeix a la Presentació del Projecte per conèixer més en detall les accions del projecte.  

Amb el suport de:

Ajuntament de Barcelona

Amb la col·laboració de:

Localització del projecte:

Barcelona

Calendari d'aplicació:

2023 - 2024