PROJECTES

HOSP-ECO, Lideratge en sostenibilitat en hostaleria

Acció Local

HOSP-ECO, Lideratge en sostenibilitat en hostaleria

2022-1-PT01-KA220-VET-000088349

Associació:

INSTITUTO POLITECNICO DO PORTO (IPP), Portugal
DEKAPLUS BUSINESS SERVICES LTD, Xipre
BEST INSTITUT FUR BERUFSBEZOGE NE WEITERBILDUNG UND PERSONALTRAINI NG GMBH (BEST), Àustria
ARISTOTELIO PANEPISTIMIO THESSALONIKIS (AUTH), Grècia
GRUP OECON, Bulgària
Associació de Turisme Sostenible (ETNIC), Espanya
CENTRE PER A LA INNOVACIÓ SOCIAL LTD (CSI), Xipre

Antecedents

Calen mesures efectives per accelerar les transicions ecològiques i digitals i millorar la resiliència de l’ecosistema turístic. Es tracta d’un esforç en el qual tots els col·lectius i grups d’interès, de l’ecosistema turístic, tenen un paper a jugar. L’hostaleria, com a part d’aquest ecosistema, deixa una gran petjada ambiental diàriament. Tot i que hi ha molts sistemes de gestió ambiental establerts per controlar i supervisar el rendiment ecològic, l’hostaleria no té lideratge en sostenibilitat. La pandèmia de la COVID-19, tot i que ha subratllat la importància de les intervencions digitals per beneficiar el medi ambient, ha desplaçat les prioritats del mercat cap a altres direccions. Això dicta la necessitat d’accions immediates per accelerar les transicions ecològiques i digitals i, en conseqüència, augmentar la resiliència dels ecosistemes industrials de la UE. L’ecosistema turístic va ser el més afectat per la pandèmia i, per tant, s’enfronta a grans reptes per aconseguir la doble transició. Per accelerar aquesta doble transició, l’FP tindrà un paper fonamental en el canvi del model de lideratge de la indústria, passant del lideratge tradicional al lideratge de la sostenibilitat. L’FP pot desplegar formació innovadora, incloses eines electròniques per permetre la implementació amb èxit dels principis de sostenibilitat per tal de fer que l’hostaleria sigui més competitiva. El projecte HOSP-ECO té com a objectiu canviar la manera de pensar i de comportar-se en la gestió hotelera. Si la sostenibilitat se situa al nucli del pensament empresarial i de les decisions empresarials de Hospitality Management, d’aquí a uns anys la petjada ecològica d’Hostaleria començarà a reduir-se. HOSP-ECO desplegarà una metodologia VET per ajudar a la gestió hotelera a adquirir habilitats de lideratge en sostenibilitat mitjançant el desenvolupament d’un curs de formació i eines electròniques per facilitar el canvi de cultura de la sostenibilitat.

Objectius

  • Millorar la conscienciació i promoure una cultura de sostenibilitat a l’Hostaleria.
  • Formar formadors d’FP i gestors d’hostaleria per tal de tenir la sostenibilitat al centre de la seva estratègia empresarial.
  • Desenvolupar i utilitzar una eina electrònica basada en l’etiqueta ecològica de la UE per controlar la sostenibilitat de tot tipus d’allotjament.
  • Reforçar el compromís amb la sostenibilitat desenvolupant habilitats de lideratge que influiran i transformaran l’ethos i les pràctiques actuals en l’hostaleria.
  • Enfortir els programes de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) dels establiments d’hostaleria.
  • Demostrar el paper significatiu de l’FP en el desenvolupament del lideratge en sostenibilitat a l’hostaleria.
  • Donar suport a la competitivitat de la indústria turística europea mitjançant la diversificació de l’oferta turística de la UE

Galeria d'imatges

Localització del projecte:

Europa

Calendari d'aplicació:

Durada: 01/01/2023 – 31/12/2024, (24 mesos)