AETHNIC

L’Associació de turisme sostenible Ethnic (Aethnic) és una entitat sense ànim de lucre que va ser fundada a l’any 2006 amb la la missió de promoure un turisme responsable i sostenible com a eina per millorar la qualitat de vida de les persones, el desenvolupament de l’economia social i solidària i el respecte vers el medi ambient.

La nostra missió

La missió d’Aethnic es contribuir a un desenvolupament sostenible just, alineat amb els drets humans i que promogui la transició socioecològica. Ho fem mitjançant la realització de projectes, la difusió de recursos i l’enfortiment de capacitats als diferents actors implicats.

La nostra visió

És necessari iniciar un canvi de paradigma en el model turístic tradicional per assegurar que aquest estigui compromès amb la cultura i les identitats locals, la justícia global i el medi ambient. Creiem que el turisme ha de contribuir al desenvolupament sostenible de les destinacions tot generant millors condicions de vida per a les poblacions locals,  assegurant la bona convivència entre els residents i els visitants, i promovent una transició socioecològica justa.

Els nostres valors

Compromís, cooperació, responsabilitat i passió. 

Què fem?

Cooperació internacional

La cooperació al desenvolupament, el treball per la justícia global, la igualtat de gènere i els drets humans estan en la base de la missió i objectius de l’Associació Ethnic. Promovem el turisme responsable i sostenible (TRS) com a eina per a millorar la qualitat de vida de les persones i el desenvolupament de l’economia local en zones empobrides.

Acció local

Treballem arreu del territori per incidir i promoure un model turístic de base comunitària que afavoreixi i estimuli el desenvoluapament local, la cohesió social i la regeneració mediambiental. Amb l’objectiu últim d’incidir sobre el model global de turisme, la seva transformació envers els ODS, la incidència en les polítiques turístiques i la sensibilització de la ciutadania.

Servei d'assessorament tècnic

Acompanyem a les destinacions i als empresaris en la creació de productes turístics segmentats i especialitzats, competitius al mercat.

Producció i disseny de viatges responsables

Dissenyar i implementar propostes turístiques basades en els criteris de sostenibilitat i responsabilitat turística que tenen per objectiu reforçar les economies locals, valorar els recursos naturals i donar a conèixer la realitat social de país de destinació.

Producció i disseny de viatges responsables

L'equip

Aethnic està format per un equip amb perfils interdisciplinaris amb una àmplia expertesa en turisme sostenible i responsable, economia circular i innovació social.

En general, l’equip humà compta amb un important bagatge en el disseny, la creació i la comercialització de productes turístics i en el desenvolupament de marcs de treball col·laboratius mitjançant la dinamització de sessions de co treball.
Jesús Martín

Jesús Martín

Co-Fundador i Director

Grau en Filosofia a la Universitat de Barcelona (UB), MsC Responsible Tourism Management a la Leeds Beckett University, Postgrau en Màrqueting i Acció Social a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i Gestió d’ONGs a ESADE (URL).

En Jesús té una àmplia experiència com a Project Manager especialitzat en Turisme Sostenible i Innovació Social. Amb més de 20 anys de currículum liderant projectes a nivell internacional amb un clar enfocament social sota temàtiques com la justicia de gènere, el canvi climàtic, el co-desenvolupament i la justicia global.

Pau Bofill

Pau Bofill

Coordinador i Co-Fundador

Grau en Història, Realització audiovisual, Cinema i Multimèdia (EMAV).

En Pau Bofill té estudis en geografia i història i una àmplia experiència en el món audiovisual. Treballa perquè hi hagi un compromís real de tota la indústria turística amb la societat i el medi ambient.

Madá Cogo

Project Manager

Grau en Turisme, Màster en Turisme i Medi Ambient, Postgrau en Ensenyament i Doctorat en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Madá té una àmplia formació i experiència en polítiques públiques de turisme i cultura, havent treballat en països com el Brasil, Portugal i Espanya. Ha participat en diversos projectes en col·laboració amb ONGs, governs locals i nacionals, així com empreses privades. El seu enfocament es centra en promoure el turisme sostenible i responsable, a més de fomentar la cultura i el patrimoni com a elements clau per al desenvolupament dels destins turístics.

Carla Cama

Carla Cama

Project Manager

Grau en Turisme i Direcció Hotelera a CETT – UB, Màster en Turisme Sostenible i TIC a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i Certificat en Turisme Regeneratiu per The RegenLab for Travel i Earth & Life University.

La Carla Cama és la Project Manager de l’Associació Ethnic i la persona responsable de liderar la implantació de projectes de turisme responsable i sostenible amb un clar enfocament social i ambiental. Treballa per desenvolupar un turisme de base comunitària que millori les condicions de vida de les persones i impulsi la regeneració dels entorns urbans i naturals.

Aline Delepine

Aline Delepine

Business Development Analyst

Grau en Història de l’Art i en la Gestió del patrimoni cultural i natural (UAB), Máster en Innovació turística (CETT-UB).

L’Aline és una apassionada dels viatges i la persona responsable del disseny i gestió dels viatges d’Aethnic. S’encarrega de fer arribar les propostes de viatge que oferim des d’Aethnic a tots aquells interessats per un turisme responsable. Treballa per impulsar el turisme comunitari en les diferents destinacions i oferir una experiència única.

Julián Bermúdez

Julián Bermúdez

Tècnic de Turisme Sostenible

Grau en Desenvolupament Rural Territorial a Perú i Màster de Turisme i Gastronomia al País Basc.

Julián  ha treballat en diversos projectes d’eco gastronomia i gastronomia social a Colòmbia, així com en educació ambiental i desenvolupament territorial. La seva passió per impulsar la transformació cap a la sostenibilitat es reflecteix en la seva experiència en pensament sistèmic i disseny estratègic, especialment en projectes relacionats amb sistemes agroalimentaris, desenvolupament rural i turisme regeneratiu.

Océane Legatelois

Océane Legatelois

Project Manager

Grau en Ciències Polítiques (Sciences Po Rennes), Màster en Urbanisme Sostenible (Sciences Po Rennes), Màster Universitari en Estudis Interdisciplinaris en Sostenibilitat Ambiental, Econòmica i Social (UAB) con especialitat Ciència i Gestió del Canvi Global.

Océane té una doble formació en estudis interdisciplinaris i multidisciplinaris de la sostenibilitat. Ha participat en diversos programes de voluntariat amb ONGs, internacionals regionals, en els quals es va anar especialitzant en sistemes alimentaris sostenibles. Treballa per adaptar models econòmics i socials al canvi climàtic.

Aliances

Els reptes actuals són complexos i globals. Per donar-los resposta, aprofitem la diversitat, treballem de manera conjunta i compartim l’esperit de transformació que ens caracteritza.

Entitats públiques

Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament
Generalitat de Cataunya
Ajuntament de Barcelona
Barcelona Activa
Departament d'Empresa i Treball
Economia Social
Ministerio de Trabajo y Economia Social - SEPE

Empreses

taranna
Austral Foto
Descubrir tours
Caminos del Guadiana
exode
mint 57
altair
Rift Valley Expeditions
Viatica
Viajs Iverem
Serotonina Viajes
Himba Tours
Kanami Travel
Sal de la rueda
Descapada
Turismo responsable by Agrotravel
triptrup
Agora travel

Entitats

Foro Turismo Responsable
Centro Español de turismo Responsable
Fundacion Santander
ITTOG
UOC
GBSB

Col·laborem amb:

Unicef
International Trade Centre
switchmed

Aspectes legals

Inscripció legal: AETHNIC està inscrita en el Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya; en el Registre de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD); en el Registre Nacional d’Associacions de l’Estat Espanyol; i en el Registre EuropeAid de la Unió Europea (PADOR).

Memòria d’activitats