NOTICIES

Aethnic i barris que molen, pel turisme regeneratiu i sostenible a Barcelona

Poblenou Turisme Responsable (PTR), el projecte pilot que Ethnic desenvolupa per impulsar la transformació del model turístic a la ciutat, va ser presentat en el decurs de la jornada de Barris Que Molen (BQM) com a exemple i model de bona pràctica de turisme regeneratiu. La Jornada es va celebrar a les instal·lacions de Fabra i Coats al barri de Sant Andreu el 13 d’octubre de 2021.

BQM és una iniciativa promoguda des de Ideas for Change, laboratori d’innovació fundat per Javi Creus, amb l’objectiu d’incrementar el turisme de caràcter regeneratiu. El projecte identifica, proporciona coneixement i vetlla pel desenvolupament de noves iniciatives i circuits de turisme responsable i regeneratiu.

Al llarg de 2021 BQM, impulsat per un equip liderat per Anna Higueras Paco Rodríguez ha promogut l’emprenedoria de projectes turístics regeneratius al Districte de Sant Andreu, treballant colze a colze amb el seu Eix Comercial, i les entitats del barri i usant el mètode Pentagrowth.

Jordi Tolrà, Director de Projectes d’Aethnic, va presentar els resultats del projecte Poblenou Turisme Responsable (PTR) que ha desenvolupat un conjunt de noves experiències de turisme responsable i sostenible al barri a partir de la co-creació amb el teixit associatiu i del petit comerç.

El PTR i BQM parteixen d’una realitat que cal canviar, treballen amb les entitats del barri i cerquen transformar el model turístic actual. Havent nascut en el mateix període es poden considerar, doncs, projectes germans.

Durant la jornada de resultats, BQM va presentar la iniciativa digital ‘Ruta de consum regeneratiu a Sant Andreu: descobreix el consum sostenible’ que ha identificat 8 establiments comercials emblemàtics de Sant Andreu caracteritzats per treballar amb estàndards i productes sostenibles.