NOTICIES

Kick Off del projecte europeu “Tourban”

TREBALL EN XARXA PER A LA PROMOCIÓ D’UN TURISME URBÀ I SOSTENIBLE: KICK OFF DEL PROJECTE EUROPEU TOURBAN

El passat dijous 31 de març, l’Associació Ethnic va participar del Design Thinking Lab que es va realitzar a la Casa Llotja de Mar. La formació va córrer a càrrec del programa Tourban, un projecte finançat per la Unió Europea que té com a objectiu acompanyar petites i mitjanes empresas a esdevenir més sostenibles i competitives, tant a nivell econòmic com social i ambiental.

La primera sessió es va desenvolupar el dijous a la tarda i va constar d’una presentació general i d’una introducció a la metodologia Design Thinking. Durant la trobada, a la qual hi van assistir més d’una cinquantena d’empresaris d’arreu d’Europa, els participants van haver de seleccionar un seguit de reptes que posteriorment serien abordats en una segona sessió. Aquests desafiaments o challenges havien estat identificats prèviament pels participants i al·ludien qüestions com ara, “la dificultat d’identificar correctament el públic objectiu”, “la complexitat de trobar l’equilibri entre la sostenibilitat, la generació d’ingressos i la satisfacció dels clients”, “la dificultat d’involucrar les organitzacions locals i les comunitats amfitriones en la transformació dels models turístics convencionals”, o “les adversitats identificades a l’hora de comunicar de manera efectiva els compromisos empresarials”. En total, es van identificar 47 reptes relacionats directament amb les àrees de “sostenibilitat”, “digitalització”, “comunicació” i “estratègia”.

La segona sessió de l’esdeveniment es va desenvolupar el dia 1 d’abril i va centrar-se en la resolució dels reptes anteriors. Els participants van treballar en grup per generar idees innovadores tot utilitzant pissarres i notes adhesives per bolcar-les, organitzar-les, analitzar-les i sintetitzar-les. L’equip d’Aethnic va col·laborar amb la resta de participants per trobar solucions a desafiaments que són presents en gran part dels seus projectes, i va aprofitar l’ocasió per conèixer nombroses iniciatives de turisme sostenible d’arreu d’Europa. Finalment, la formació va concloure amb la presentació dels resultats i amb l’entrega de diplomes.

Amb aquestes dues jornades, l’equip d’Aethnic va comprendre que a través del Design Thinking es pot generar una cultura creativa i innovadora que, a banda de donar resposta als reptes quotidians de l’entitat, permet impulsar i fomentar el cooperativisme i la intel·ligència col·lectiva.