NOTICIES

L’equip d’Aethnic presenta els seus projectes a una audiència molt especial

Aquest any, Aethnic ha participat de les sessions formatives que Barcelona Activa desenvolupa a InnoBA. Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu presentar a joves estudiants formes alternatives d’emprenedoria, especialment centrades en l’Economia Social i Solidària.

Aethnic s’ha presentat com a entitat incubada de la innoBAdora i ha aprofitat l’ocasió per exposar els seus projectes als joves estudiants de l’Institut Santa Coloma de Farners. Tanmateix, la sessió ha posat l’accent en els valors cooperativistes que caracteritzen l’associació i ha remarcat la importància d’intercooperar en un sector que cada vegada presenta reptes de major complexitat.

A través d’aquesta iniciativa, l’alumnat de 2n de batxillerat ha pogut entendre què implica “cooperar” i per què és important fer-ho en l’escenari post-pandèmia actual. Les característiques que més s’han destacat al llarg de la sessió han estat: la importància d’aprofitar la diversitat, la necessitat de generar espais de diàleg i de compartir, i la rellevància d’allunyar-se de la cultura individualista i de pensar de manera conjunta.

Finalment, Aethnic ha presentat la Xarxa de Turisme Responsable i Sostenible de Barcelona i ha explicat per què les entitats de l’Economia Social i Solidària són un actor fonamental per transformar el model turístic actual.

Els resultats de la trobada han estat més que satisfactoris i han deixat ben clar que les generacions joves cada vegada estan més interessades en conèixer i experimentar formes alternatives i responsables de treballar.