NOTICIES

Poblenou Turisme Responsable

L’aturada del turisme provocada per la pandèmia suposa una gran oportunitat per transformar el model turístic actual. Des d’Aethnic, i amb el suport de Barcelona Activa, desenvolupem un projecte pilot a Poblenou de co-creació i disseny de noves experiències adreçades als visitants i viatgers que permetin transformar l’oferta anterior al pandèmia en una de més sostenible i responsable.

Estem treballant amb entitats, artesans, productors locals, i comerços de proximitat emblemàtics al barri, com ara la Sala Beckett, la xarxa de cafeteries Nomad Roaster’s, el Fotoclub Poblenou, o la Pastisseria Triomf, entre altres.

També hem identificat patrimoni cultural, artístic, monumental, espais urbans i llocs que poden resultar de gran interès per aquells que s’apropin a Poblenou amb esperit viatger i per descobrir els seus tresors amagats.

Objectius

L’objectiu és configurar una nova oferta d’activitats culturals i socials que permeti conèixer millor els atractius de Poblenou. I que els visitants, en experimentar-la, siguin respectuosos amb el medi natural del barri, el seu tarannà i formes pròpies de vida. És a dir, que deixin la mínima empremta ecològica i, per contra, el màxim benefici envers la població local. D’aquesta manera transformen el model turístic vigent, orientant-lo envers el Turisme Responsable i Sostenible, tal com preveu la Declaració de Ciutat del Cap i adaptant-lo als ODS de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, a la qual Barcelona està adherida per mitjà de la Declaració de Barcelona del Congrés Biosphere.