NOTICIES

Curs de Capacitació en Turisme Sostenible

El projecte “No Woman Left Behind” que desenvolupem Aethnic i ITTOG a Gàmbia té com a activitat central la creació i desenvolupament d’un curs de capacitació adreçat a dones vulnerables que els permeti, una vegada finalitzada l’acció formativa, treballar en el sector del turisme responsable i sostenible (TRS) al seu propi país.

Aquest curs ha estat co-creat entre Aethnic i l’ITTOG amb la participació activa de la Gender Platform, organització que aplega les entitats que defensen els drets de les dones i de gènere a Gàmbia. Hi han pres part activa les titulars de drets del projecte, que han estat consultades en el mateix moment de l’elaboració del curs respecte als continguts, la metodologia i les competències que l’acció formativa haurà d’ajudar a desenvolupar entre les participants.

Finalment, el Curs ha quedat conformat amb quatre unitats:

  • Unitat 1: Art Culinari i Processament d’Aliments (introducció a l’art culinari i al processament d’aliments i habilitats per a les persones que treballen com a ajudants de cuina, venedors ambulants i altre personal de la indústria de l’hostaleria)
  • Unitat 2: Seguretat i Higiene dels aliments (introducció als coneixements i habilitats en seguretat i higiene dels aliments a les persones que treballen com a ajudants de cuina, venedors ambulants i altre personal de la indústria de l’hostaleria)
  • Unitat 3: Turisme sostenible i responsable (ajudarà els estudiants a desenvolupar els seus coneixements sobre els principis del turisme sostenible i responsable. En particular, millorarà el coneixement sobre els impactes del turisme mitjançant l’ús d’estudis de casos i visites d’estudi)
  • Unitat 4: Drets Humans i Igualtat de Gènere (introdueix la sensibilització, la creació de capacitats i la promoció dels drets legals, humans i de salut de les treballadores entre homes i dones amb baix nivell d’educació. Tots els exercicis estan dissenyats de manera que les participants les puguin llegir o escriure i entendre fàcilment)

A més, les participants del curs aprenen sis habilitats bàsiques:

  1.  Solució innovadora de problemàtiques
  2. Habilitats en el treball en equip
  3. Habilitats de comunicació
  4. Emprenedoria
  5. Autogestió
  6. Preparació al mercat de treball

L’Institut of Travel and Tourism of Gambia (ITTOG) imparteix la major part del Curs. El professorat és local, majoritàriament femení, i contractat per ITTOG.

El mòdul de drets humans i de gènere és impartit per la Gender platform. El projecte No Women Left Behind de Capacitació i Inserció Sociolaboral de Dones Vulnerables a Gàmbia està gestionat per l’Associació Ethnic i l’Institut of Travel and Tourism of Gambia (ITTOG), amb el suport de la Gender Platform, i està co-finançat per l’Agència Catalana de Cooperació de la Generalitat Catalunya.