NOTICIES

Les graduades gambianes en turisme responsable finalitzen les seves pràctiques i sessions de mentoria

Com a part final del Projecte “No Woman Left Behind” les 28 estudiants que han obtingut el certificat de graduació han estat seguint durant els mesos d’octubre, novembre i desembre un programa de pràctiques professionals i de mentoria per facilitar la seva inserció socio-laboral.

En general, les pràctiques han anat molt bé tant per als establiments col·laboradors com per a les nostres alumnes. Les direccions dels establiments col·laboradores van quedar impressionades per les visites setmanals dels mentors de carrera que en aquestes visites parlaran amb els estudiants sobre els seus comentaris per millorar el seu rendiment.

Tres alumnes: Marie Mbya, Yama Jobe, Sainabou Secka van fer les seves pràctiques a Ziguinchor, Casamance, Senegal. ITTOG va fer possible tots els arranjaments logístics i el director del projecte local els va portar a la frontera quan anaven i els va recollir a Ziguinchor després del programa de tutoria.

Pel que fa a les Mentories, l’ITTOG va seleccionar 6 professionals amb tasques específiques definides. Quatre d’ells van ser seleccionats principalment perquè ja estaven compromesos amb el projecte i van demostrar les seves habilitats durant els sis mesos i dos van ser recomanats a ITTOG per les seves experiències professionals en l’assessorament d’alumnat.

Pel que fa les mentories, la metodologia del programa ha inclòs:

• Formació pràctica en el lloc de treball • Reunions de grups focals • Sessions de retroalimentació • Reunions amb autoritats: microfinances, organitzacions de dones, govern… • Debats sobre actitud i lideratge

Totes les participants han expressat la seva satisfacció tant per les pràctiques que han pogut realitzar com pels continguts i metodologia de les sessions de mentoria.