NOTICIES

Forn de pa tapalapa

L’única fleca de tipus tapalapa, que estava feta de blocs de fang i amb làmines de ferro en el sostre, es va esfondrar després de les fortes pluges caigudes el 2019. Des de llavors, la comunitat de Ndemban Tenda rep un subministrament irregular de pa dels pobles pròxims.

A vegades, a causa de la gran demanda, el pa s’acaba abans que arribi al conjunt de la població. El pa és un component important del seu menjar diari, i s’utilitza tant per al desdejuni com per al sopar. Els nens que van a escola reben en la seva majoria sandvitxos de pa com a esmorzar.

Quan els turistes arribaven a Ndemban Tenda, visitaven la fleca de Tapalapa i aprenien com s’elaborava el pa. La visita era un dels atractius destacats de la població.

Es tracta, doncs, de recuperar la fleca per a tornar a produir un aliment bàsic per a la població local (que ara s’obté de l’exterior del municipi) i alhora, convertir l’establiment en un atractiu turístic que permeti l’els visitants conèixer de primera mà el procés d’elaboració tradicional del pa, la gastronomia local i el rol social de les fleques en la societat gambiana.

Més informació sobre el projecte aquí