PROJECTES

Poblenou Turisme Responsable

Acció Local

Poblenou Turisme Responsable és un projecte d'entitat que neix l'any 2020 en el marc del programa Impulsem el Que fas de l'Ajuntament de Barcelona.

Sorgeix en un context marcat per la pandèmia de la Covid-19 on el cessament de l’activitat turística suposa una oportunitat per transformar el model turístic de la ciutat de Barcelona. En aquest sentit, prenent en consideració l’impacte que la crisi sanitària està provocant sobre l’economia de la ciutat, aquest projecte pretén contribuir a la seva recuperació tot generant activitats i experiències turístiques de proximitat que generin creixement i ocupació local i que estiguin basades en els principis del Turisme Responsable i Sostenible (TRS) i en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de l’ONU.

Objectius

El projecte busca millorar la qualitat de vida del conjunt de la població, tot generant riquesa i ocupació a partir de la comercialització de noves activitats i experiències turístiques generades des de la proximitat. Més específicament, té com a destinataris els següents grups:

  • Comerços: Millora de la sostenibilitat econòmica dels establiments participants.
  • Entitats i empreses culturals: Millora de la visibilitat i promoció dels seus productes i serveis.
  • Visitants: Introducció de noves experiències que incrementen el seu coneixement de la ciutat i dels barris.
  • Ciutadania: Introducció del TRS i reducció dels impactes negatius del turisme.

Activitats Realitzades

  •  Identifiació d’activitats i experiències socials i culturals locals de potencial interès per a visitants i turistes.
  • Organització de Tallers de Co creació i Capacitació per desenvolupar productes de TRS.
  • Creació de noves experiències.
  • Desenvolupament d’un circuit de promoció de les experiències.
  • Promoció.

Proposta de valor

L’objectiu del projecte és ben clar: crear des de la proximitat experiències d’interès per a visitants i viatgers que permetin descobrir la veritable essència i identitat de la ciutat mitjançant la participació activa d’activitats culturals i artístiques arrelades al territori.

Volem oferir noves experiències culturals als visitants i residents a Barcelona per tal que puguin gaudir i reconnectar amb la seva veritable essència. Co creem aquesta nova oferta turística amb les entitats culturals, socials, artesanals, artístiques i comercials del barri del Poblenou per avançar de manera conjunta cap a un model turístic més responsable i sostenible.

Així doncs, oferim l’oportunitat de participar, de manera inmersiva, d’experiències que es realitzen al barri, tot coneixent la seva història, el seu context i les seves dinàmiques.

Galeria d'imatges

Poblenou Turisme Responsable és una iniciativa d’Aethnic que té el suport de l’Eix Comercial de Poblenou, que integra els comerços més actius i compromesos amb la reactivació econòmica del barri. Compta amb la participació d’entitats, equipaments culturals i petits comerços artesans amb els quals co generem les noves experiències de Turisme Responsable i Sostenible (TRS).

El procés de creació de La Xarxa té el suport de l’Ajuntament de Barcelona per mitjà del programa Impulsem el Que fas.

Amb el suport de:

Finançat amb impost turístic
Barcelona Activa
Ajuntament de Barcelona

Localització del projecte:

Poblenou (Barcelona)

Calendari d'aplicació:

2021

Noticies relacionades