PROJECTES

TurismESS; impuls d’un nou model regeneratiu arrelat al territori

Acció Local

En els darrers anys, l’àmbit de l’ESS ha crescut de manera molt significativa en múltiples i diversos sectors de Catalunya. En canvi, en l’àmbit del turisme la seva presència i creixement ha estat molt limitat.

Donat el pes que té el turisme en l’economia del país, des d’Aethnic considerem que és clau enfortir i promoure l’àmbit de l’ESS com a agent clau per a la reactivacio de l’economia i la promoció de l’ocupació de qualitat.

Al mateix temps, creiem que l’ESS pot actuar com a motor de transformació del sector turístic tot contribuint en la creació d’un model innovador alineat amb els ODS i promotor de la transició ecosocial.

Objectius

A fi d’avançar cap a un model turístic regeneratiu i resilient, Aethnic impulsa un projecte innovador que té per objectiu general:

Millorar la viabilitat de les iniciatives de l’Economia Social vinculades a l’àmbit turístic per promoure un model de desenvolupament turístic regeneratiu alineat amb els reptes de la transició ecosocial.

 

Per assolir-lo, l’equip d’Aethnic ha establert els següents objectius específics

  1. Diagnosi. Millorar l’ecosistema d’ESS dins del sector del turisme a través de la diagnosi del teixit de “TurismESS” i de la promoció i visibilització de l’Economia Social com a agent transformador.
  2. Enfortiment. Promoure la reactivació de l’ESS en el sector estratègic del turisme mitjançant la realització de sessions de treball i dinàmiques d’intercooperació.
  3. Consultoria. Desenvolupar una oferta de serveis d’assessorament tècnic per impulsar, des de l’àmbit de l’ESS, un model turístic responsable i regeneratiu.

 

Activitats Realitzades

Accedeix a la Presentació del Projecte per conèixer les accions i els resultats esperats. 

Amb el suport de:

Departament d'Empresa i Treball
Economia Social
Ministerio de Trabajo y Economia Social - SEPE

Localització del projecte:

Catalunya

Calendari d'aplicació:

2023 - 2024